Boliger online - din guideline til bolig og boliger på nettet
|
|
|
|
|
|
|
|

Entreprenørmaskiner
Entreprenørmaskiner er maskiner man oftest ser indenfor bygge- og anlægsbranchen, og det er typisk meget tungt udstyr, som kan klare mange forskellige opgaver. Man kan få rigtig mange forskellige entreprenørmaskiner helt afhængigt af ens opgavebeskrivelse. Desuden kan maskinerne også fås i flere størrelser, så man har mulighed for at fuldføre opgaver af varierende størrelser. Derudover kan man også få maskinerne fra mange forskellige producenter, som også giver mulighed for at finde det mærke, der passer til ens behov og opgaver.

Læsning og gravning
En af de maskiner, som man tit ser i Danmark på byggepladser, er blandt andet gravmaskinen, som i hverdagsmunde bliver omtalt som en gravko. Det overrasker nok ikke nogle, at gravkoens formål er at grave. Man bruger kun gravkoen til at grave, og ikke som læsser. Hvis man vil have en maskine, som både kan grave og læsse, skal man have fat i en rendegraver. Desuden kan man også få rigtig meget ekstraudstyr til rendegraveren, så som sneplov, pallegafler, jordbor og meget andet. Dette gøre, at maskinen har mange flere funktioner end det man umiddelbart lige ser.

Asfaltmaskiner
I Danmark har vi rigtig meget infrastruktur, og det er rigtig vigtigt at holde dette ordentligt vedlige. Der findes hovedsagligt tre entreprenørmaskiner, som man burger til asfalt: asfaltfræser, asfaltskærer og asfaltudlægger. En asfaltfræser bruges for eksempel til at skære gammelt asfalt væk, inden der skal lægges et nyt lag asfalt på af asfaltudlæggeren. Asfaltskæren har en stor rundsav, og bruges til at skære i forskellige sten, hvis man for eksempel skal tilpasse et hjørne eller lignende. Alle maskinerne kan fås i forskellige størrelser, så man kan finde, som passer perfekt til ens behov.

Man kan selvfølgelig også få rigtig mange andre entreprenørmaskiner. Man kan for eksempel få forskelligt boreudstyr samt lifte og kraner, så selv de højeste og dybeste opgaver er til at gå til på en relativ nem måde. Dette åbner op for, at man i dag kan udføre opgaver, som for bare 10 år siden var stort set umulige, og mon ikke der kommer nye maskiner i fremtiden, så gør branchen endnu bredere og opgaverne nemmere at løse.

Kubota minigraver
Kubota er en japansk virksomhed, som producerer traktorer og andre forskellige entreprenørmaskiner. Noget af det Kubota blandt andet producerer er minilæssere. En minilæsser er en lille traktor med en skovl på forenden, og dens hovedformål er at gøre læsseopgaver meget nemmere. Ved hjælp af brugervenlig styring er det nemt, at flytte fx jord, sne mm. fra et sted til et andet. Det smarte ved en Kubota minilæsser er blandt andet også, at den også egner sig rigtig godt til private opgaver i haven, så det hele går lidt lettere og hurtigere.

Saxlift
En saxlift er en arbejdsplatform, som bruges til forskelligt højdearbejde indenfor bygge- og anlægsbranchen. Navnet saxlift kommer fra udseendet, da løftearmene har form som sakse. Disse ”arme” bliver ofte løftet ved hjælp af hydraulisktryk, så man på denne måde kan komme et godt stykke op i vejret. Man kan få saxlifte i mange forskellige størrelser. De mindste er typisk på omkring 5 meter, hvor de største kan være over 30 meter. En saxlift gør det nemt at komme op i højden på en rigtig god og sikker måde, så arbejdet bliver noget lettere.

Redskabsophæng
Når man har meget værktøj og andre redskaber, så kan det godt være svært at finde rundt i det hele, og finde det man skal bruge. Så er det jo rigtig godt, at man kan få redskabsophæng. Ved at have redskabsophæng bliver det nemt og overskueligt at finde, det værktøj/redskab man lige præcis har brug for. Man kan få mange forskellige slags redskabsophæng, så man kan lave løsninger individuelt, og derved få noget der passer nøjagtigt til ens behov.

Volvo gravemaskine
Volvo er et svensk firma, der producerer lastbiler, busser, bådmotorer og entreprenørmaskiner. Firmaet blev grundlagt tilbage i 1927, og har derfor rigtig stor erfaring med at designe og udvikle kvalitetskøretøjer. Blandt maskinerne finder man Volvos verdenskendte gravemaskine. En gravemaskine består af et førerhus, en gravearm og kontravægt. Funktionerne er styret ved hjælp af hydraulik, så det bliver nemmere for føreren at styre monstrummet, og derved blive hurtigere færdig med arbejdet. Volvo har udviklet flere forskellige gravemaskiner, der gør det muligt at ordne jobs af forskellig størrelse, så ingen opgave er for lille eller for stor.

Motorbør
En motorbør er faktisk bare en motoriseret trillebør typisk med 4 hjul dog. Med en almindelig trillebøre kan det godt meget hurtigt blive trættende, at skubbe den frem og tilbage med tunge læs. Ved at have en motorbør får man rigtig meget hjælp til at transportere læssende. Motoren sidder på de to forreste hjul, hvilket gør at de to bagerste bare ruller ligesom en indkøbsvogn. Motoren gør at føreren kun skal bekymre sig om at styre motorbøren i den rigtige retning, men slet ikke om at skubbe. Dette gør arbejdet mere effektivt, så man kan nå noget mere på en dag, end bare ved almindelig arbejdskraft.

New Holland rendegraver
New Holland er en af verdens største producenter af forskellige landbrugsmaskiner. Da virksomheden blev grundlagt tilbage i 1895, så har New Holland altså rigtig meget erfaring med at lave kvalitetsmaskiner, som gør arbejdet nemmere for mange landmænd verden over. I New Hollands produktsortiment finder man blandt andet New Holland rendegraver. En rendegraver har rent faktisk to funktioner. Den kan nemlig både grave diverse ting op, samtidig med at den kan læsse dem. På denne måde kan man altså nøjes med en maskine, i stedet for at have en maskine til hver funktion. Dette spare både tid, men så sandelig også arbejdskraft, så effektiviteten kan øges betydeligt.

New Holland minigraver
New Holland har beskæftiget sig med landbrugsmaskiner siden 1895, og er i dag en af verdens største producenter herfor. Blandt maskinerne finder man blandt andet New Holland minigraver. En minigraver består af et førerhus, en gravearm og kontravægt. Den har faktisk præcis samme opbygning som en gravko. Forskellen ligger i størrelsen, hvor en minigraver selvfølgelig er mindre. Med en New Holland minigraver er det nemt at klare små graveopgaver på en hurtig og effektiv måde, så det muligt at nå flere opgaver på en dag end tidligere.

Atlas minilæsser
En minilæsser har til opgave at gøre arbejdet i bygge- og anlægsbranchen nemmere for arbejderne. Ved hjælp af en skovl på forenden af minilæsseren bliver det nemt at læsse fx sne, jord, skrald mm., så man på kortere tid er færdig med opgaven. Med en minilæsser fra Atlas er man sikret en kvalitetsmaskine, som er nem at betjene og kan holde mange år.

Giant minilæsser
En minilæsser har, ligesom gummigeden, til opgave et flytte noget fra et sted til et andet. Dette kan være alt muligt forskelligt, såsom træ, jord, skrald mm.. Forskellen på en minilæsser og gummiged er, at minilæsseren er mindre, men ellers har de samme funktion. Desuden kan man også få en del forskellige til en minilæsser, så den kan klare opgaver af varierende grad. Ved at vælge en Giant minilæsser sikre du dig en driftsikker maskine, som kan løse mange forskellige opgaver.

Skovle til minigraver
En minigraver består af et førerhus, en kontravægt og en gravearm, hvorpå der sidder en skovl. Mange minigravere har et rigtig smart koblingssystem, så man til- og frakoble mange forskellige skovltyper afhængigt af behov. Nogle af de forskellige skovltyper er blandt andet planérskovl, graveskovl, lerskovl og grubbetand. Man kan derudover godt få mange andre modeller, men det afhænger selvfølgelig af, hvilken type minigraver man har. Desuden kan flere af skovlene også fås i forskellige bredder og dybder, så man kan få en der passer til ens behov. De mange skovltyper gør minigraveren meget fleksibel, og derved kan den altså klare de fleste graveopgaver.

Gummihjulslæsser
En gummihjulslæsser er i almindelig tale kendt som en gummiged. En gummiged har oftest til opgave at flytte noget fra et sted til et andet. Dette kan være alt lige fra jord til sne til skrald mm.. Der kan fås en del forskellige størrelser skovle, samt flere forskellige skovltyper. Dette gør, at gummigeden er en meget alsidig maskine, som kan bruges til flere forskellige opgaver. På nyere maskiner er der ofte et nemt afmonteringssystem, så man hurtigt kan skifte over til sneplov, fejemaskine, skrabeblad mm..