Boliger online - din guideline til bolig og boliger på nettet
|
|
|
|
|
|
|
|

Industrirobotter
En industrirobot er en programbar manipulator, som kan bruges til forskellige arbejdsopgaver i industrien, så opgaver for det første klares hurtigere, samt at man har sikret et ensartet resultat end ved at gøre det manuelt. Industrien blev første gang bygget tilbage i 1960’erne i USA, og har i dag vundet rigtig stort indpas i forskellige produktionssystemer.

En industrirobot er bygget op således, at den har en robotarm, hvor på man  kan sætte forskellige redskaber, så den kan klare forskellige opgaver. Man kan for eksempel påsætte bore-, slibe- og fræseværktøjer, samt svejsepistoler og sprøjtemalepistoler, og derved har man altså en maskine, som kan klare mange forskellige opgaver på rekordtid.

Robotstøvsuger
At gøre rent er en af de ting, der bare skal overstås hurtigst muligt, da det ikke er et særlig sjovt job. Især støvsugning kan være rigtig træls. Her skal man nemlig sørge for at komme ind i de mindste kroge, og dette bliver altså trættende i længden, især hvis man har et stort gulvareal. Heldigvis kan man få hjælp fra en lille hjælper, nemlig robotstøvsugeren.
En robotstøvsuger er en lille støvsuger, som man bare lige skal tænde for, og så støvsuger den gulvet for en. Den kan komme helt ind i det smalle kroge, mens man kan læne sig tilbage i sofaen eller lignende. Ved at have en robotstøvsugere bliver der altså mere tid i hverdagen til at lave det, man har lyst til.

Robotplæneklipper
Det kan nogle gange godt være en udfordring at skulle slå græs, nok mest af alt, fordi man egentlig ikke har så meget lyst. Det kan nemlig være rigtig tidskrævende, hvis man har en stor plæne, og så er det helt generelt bare hårdt arbejde. Man kan få rigtig mange forskellige græsslåmaskiner, og den nyeste model på stammen er robotplæneklipperen.

Robotplæneklipperen er med til at gøre hverdagen meget nemmere, da man kan lave andre ting, mens den gør haven smuk og fin. Robotplæneklipperen har nogle specielle censorer, som gør, at den følger græsset fint rundt og ikke køre henover ting, som ikke var meningen. Der findes rigtig mange forskellige robotplæneklippermodeller, så man kan få noget til ethvert behov. Man kan sågar få en, der er lydløs, og som kan klare græsplænen i løbet af natten, så man kan hygge sig udenfor om dagen.

Automatisering robot
Mange virksomheder bruger robotter i produktion af deres produkt, da dette ofte er hurtigere og mere effektivt end manuelt arbejde. Dette kræver dog, at robotten er automatiseret rigtigt, så forløbet foregår smertefrit uden de mindste problemer. Man kan automatisere robotter, hvor de bliver finindstillet til en opgave, som de så kan løse rigtig hurtigt. Desuden bliver opgaverne også udført på samme måde, så alle elementerne bliver helt ens, hvilket er essentielt på for eksempel et produktionsbånd.

Robot i hjemmet
Der var en gang, hvor man kun drømte om at designe og producere robotter, som kunne blive allemandseje. Nu er det en realitet. I dag kan man nemlig få flere forskellige robotter til hjemmet, som kan være med til at gøre dagligdagen meget nemmere. Nogle af de robotter, man blandt andet kan få, er robotstøvsugere og robotplæneklipper. Ved at benytte sig af blandt andet disse to robotter, får man mere tid i dagligdagen til de mange andre opgaver, som venter. Dette giver mulighed for, at prioriterer sin tid, så man får mere ud af sin fritid.

Robotteknologi
Teknologien har gennem de sidste årtier udviklet sig rigtig meget, og nok også meget mere, end man nogensinde troede var muligt. Dette gælder også indenfor robotteknologien, som hele tiden bliver fornyet ved hjælp af innovative idéer. Både indenfor industrirobotter og robotter til hjemmet, ser man nye opfindelser, som er med til at gøre specifikke arbejdsopgaver enklere, nemmere og hurtigere overstået.

Automatisering med robotter
Det kan være nok så fint at have robotter til at løse bestemte arbejdsopgaver, men hvis disse ikke er automatiseret rigtig, så bruges der unødig tid, som man nemt kan undgå. ved den rette automatisering af robotter er det muligt at gøre produktionen er specielle emner eller lignede både hurtigere, enklere, nemmere og ensartet. Dette giver mulighed for at prioritere sin tid anderledes, så man kan forstørre ens produktion dag for dag, uden at der skal bruges mere tid end normalt.