Boliger online - din guideline til bolig og boliger på nettet
|
|
|
|
|
|
|
|

Certifikatsvejsning
Svejsning er en proces, hvor man sammenfører to objekter/materialer ved at smelte deres overflader. Svejsning er en metode, der ofte bruges, når metaller eller termoplast skal sammenføjes. Svejsning har eksisteret i mange år, da den blev udviklet i 1880’erne i USA. Eller det gjorde en af metoderne i hvert fald. Der findes nemlig flere forskellige svejsemetoder. Den første, der blev udviklet, var modstandssvejsning. Derefter kom gassvejsning og pulversvejsning. Selv indenfor disse kategorier findes der flere metoder. Hvilken metode der skal bruges afhænger meget af materialet, samt hvordan dette skal sættes sammen.
Hvis man har en forestående svejseopgave, så er det vigtigt, at man vælger nogle professionelle til at udføre denne. En måde, man kan sikre sig dette på, er ved certifikatsvejsning. På denne måde sikre du dig, at din svejser har alle de rette certifikater til at kunne løse opgaven på bedste vis.

MIG svejsning
En anden svejsemetode er beskyttelsesgassvejsning, som også går ind under lysbuesvejsning. Beskyttelsesgassvejsning er, hvor der bliver blæst beskyttelsesgas på svejsningen, mens man foretager denne. Dette skal sikre, at de smeltende komponenter ikke oxidere, da resultatet ikke bliver godt, hvis dette er realiteten. Indenfor beksyttelsesgassvejsning findes nogle forskellige metoder. Herunder MIG svejsning.
MIG står for Metal Inert Gas. Her man bruger altså en inaktiv gas som beskyttelsesgas. Der kan for eksempel være tale om argon eller helium. Disse reagere nemlig ikke med smeltebadet, og på den måde er man sikret, at svejsningens egenskaber bliver bibeholdt.

MAG svejsning
MAG svejsning er ligesom MIG en svejsning, hvor der bliver brugt beskyttelsesgas. Forskellen er, hvilken gas der bruges. MAG står for Metal Active Gas. Her bliver gassen CO2 brugt. Derfor kaldes den form for svejsning også for CO2-svejsning. MAG svejsning er en type, der ofte bruges til tynde stålplader. Men for at vide, hvilken type svejsning der egner sig bedst, er det altid en god idé at snakke med professionelle, så man får det helt rigtige resultat.

Robotsvejsning
Måske er man i gang med et større projekt, og skal have svejset en hel del emner, som hest skal være fuldstændig ens. Dette kan godt være rigtig svært at opnå. Både fordi det tager lang tid, men det kan også være svært at få alle emnerne helt ens, da det som regel skal foregå ved håndkraft. Men ikke længere, da mange virksomheder vælger at investere i robotsvejsningsanlæg. Dette giver nemlig mulighed for en hurtigere afvikling af emnerne, samt at man er sikret, de er helt ens.

TIG svejsning
Tig står for tungsten inaktiv gas, og er ligesom MIG/MAG-svejsning en beskyttelsesgassvejsning. TIG processen går ud på, at en inaktiv gas ledes gennem svejsehovedet og ned på selve svejseemnet. Dette gør, at smelteområdet bliver beskyttet mod andre gas former som ilt og andet. Dette er rigtig vigtigt, da man ellers kan risikere, at materialet vil oxidere eller lignende. Dette giver nemlig et rigtig dårligt resultat. Derfor er det også vigtigt, at man snakker med nogle professionelle, og får den rette rådgivning, så man får den rigtige svejsning.

Pladebearbejdning
Pladebearbejdning er, hvor man arbejder med plader af for eksempel stål, aluminium og termoplast. Det kan være, man har brug for forskellige emner til at projekt, man er i gang med. Nogle af disse komponenter kunne måske laves af plader. Der er nemlig mange muligheder med plader. Man kan for eksempel dreje, fræse og bore pladerne. Dette åbner op for mange muligheder. Hvis man vælger, at man skal have gjort noget ved nogle af pladerne, så er det vigtigt, at man går til en professionel, som har styr på sit udstyr og materialet. På denne måde er man nemlig sikret det bedste resultat.

Stansning
Stansning er en industriel proces, hvor man bearbejder tynde plader af for eksempel metal, plast og gummi mm.. Det man gør, er at udtage et geometrisk emne ved at ”klippe” langs en lang side. Og det er så dette emne, der skal bruges i det videre forløb. Stansning er en ret grov proces, og derfor vil der ofte være andre processer efter denne for at få det ønskede resultat. Man kan dog også benytte sig af finstansning, som blandt bliver brugt til emner til ure og andre apparater.

Rørbukning
Rørbukning er en metode, der bruges i for eksempel kloaksystemer, hvor man skal have flere rør til at mødes. Det kan være en lang og avanceret proces, især hvis man skal have et rør med flere buk. Rørbukning er en følsom proces, og den mindste fejlbukning kan betyde, at man skal lave det hele om. Derfor er det rigtig vigtigt, at man hyrer en professionel til dette, så man får det bedst mulig resultat.

CNC fræsning
CNC står for Computer Numerical Control. Det er en stor bearbejdningsmaskine, man styre ved hjælp af computerstyring. Man bruger den blandt andet til at fræse metal, plast og stål. Dog kan CNC maskinen også bruges til drejning af disse materialer. Det er en maskine, der gør det meget nemmere at skabe forskellige komponenter, og derved kan man altså hurtigere blive færdig med ens opgave.

Tyndpladebearbejdning
Der skal nogle gange bruges tyndplader som komponenter til større opgaver. Men disse plader skal oftest bukkes eller hulles eller andet. Dette kan være rigtig svært, hvis man ikke har den rette teknik og maskine, da man ellers risikerer, at pladen knækker, bliver fejlbøjet eller lignende. Der findes forskellige maskiner, som er fremstillet til formålet tyndpladebearbejdning. Dette giver mulighed for at kundetilpasse pladernes udformning fuldstændigt, samtidig med at man er sikret et fantastisk resultat.

Presning metal
Presning af metal er en metode, der bruges i industrien, hvis der skal fremstilles specielle metalemner. Det kan nemlig godt være svært at bruge for eksempel stansning til dette, da emnerne er for komplicerede. Ved presning af metal har man noget pulvermetal, så man kan presse til den ønskede form. Dette kan man stort set ved alle former lige meget, hvor komplicerede de end måtte være.

3D laserskæring
teknologien ændrer sig hele tiden, og der dukker rigtig ofte nye smarte maskiner op, som kan gøre det hele lidt lettere. En af disse maskiner er en 3D lasermaskine. Med en 3D lasermaskine bliver det muligt at lave metal- og plastemner på en rigtig nem og hurtigt måde. At de kan lave det tredimensionalt med det samme gør nemlig, at man kan udelade nogle andre processer, og derved bliver produktet hurtigere færdigt. Derudover eliminere det også risikoen for fejlproportionering og lignende betydeligt.

Valsning af rør
Valsning af rør er en avanceret metode til at bøje og bukke rør, så de passer ind i for eksempel et kloaksystem. Det er en proces, der kræver meget erfaring og de bedste maskine, da selv de mindste fejl kan gøre, at man skal lave det hele om. I dag kan man ved hjælp af avancerede CNC maskiner nogenlunde nemt valse rør, så de bliver helt perfekte.

Bukning af rør
De findes flere metoder til at skabe de rørsystemer, man lige nøjagtig har brug for. En af metoderne er blandt andet bukning af rør. Det er en avanceret metode, som kræver rigtig meget erfaring og det rette udstyr for, at alt bliver perfekt. Dog er det en metode, som er billigere en svejsning, og det kan samtidig give et noget bedre resultat, da røret ikke er samlet af flere dele.

Avanceret rørbukning
Nogle gange skal man bruge rør med mange eller forskudte buk. Dette kan være rigtig svært at fremstille, men metoden avanceret rørbukning kan hjælpe på dette. Det er dog rigtig vigtigt, at man går til en professionel med meget erfaring for, det er en svær proces, at få helt perfekt. Et sådan system er nemlig meget følsom, og den mindste fejl kan gøre, at man skal lave det hele om.

Hydraulisk presning
Hydraulisk presning er en metode til at presse rør og andet af meget forskellige størrelse. Man kan nemlig få en hydraulisk presser på alt mellem få ton til hundrede tusinde ton. Hydraulisk presning bruges ved underføring af rør til vand, el, kloak og meget andet. Med hydraulisk presning er det nu muligt at udføre underføring steder, hvor det tidligere ikke har været.

3D fræsning
3D fræsning er en relativt ny teknik til at lave forskellige plastemner. Det er et rigtig godt alternativ til de traditionelle støbeforme. Ved at bruge 3D fræsning får man mulighed for at lave en produktserie på meget kortere tid end normalt. Desuden vil emnerne også kunne laves med meget større præcision, og de får også større overfladefinish. Man kan selvfølgelig både bruge farvet og gennemsigtigt plast, og det er altså en rigtig god teknik til store produktionsserier.

CNC drejning
CNC drejning er en teknik, hvorpå man fremstiller forskellige metalemner. CNC drejning foregår med forskellige CNC maskiner, og her er det rigtig vigtigt, at man går til en fagmand, som har stor erfaring med at bruge den. Maskinerne har stor præcision, og det er sjældent, at man ser fejl. På den måde er man altså sikret et rigtig godt resultat.

CNC bearbejdning
CNC står for Computer Numerical Control, og er en teknik, som benyttes ved styring af en avanceret computer. CNC bearbejdning er både CNC fræsning og CNC drejning, som er teknikker til fremstillingen af forskellige metal- eller pastemner. Det er nogle meget sikre teknikker, og de er rigtig god til at lave produktionsserier med, da det er forholdsvis nemt at få emnerne ens, og det går også forholdsvis hurtigt.

CNC bearbejdningscenter
På mange maskinfabrikker rundt om i landet kan man få tilbudt CNC bearbejdning. Dette er en teknik, man benytter til at dreje eller fræse metal- eller plastemner. For at dette kan lade sig gøre, skal fabrikken have en CNC maskine, som også kan kaldes CNC bearbejdningscenter. Selvom det er noget, der tilbydes flere steder, så er det ikke helt uvæsenligt, hvor man vælger at få lavet en produktionsserie. Det er nemlig rigtig vigtigt at man vælger et CNC bearbejdningscenter med erfaring, så man er sikret et godt resultat.

Spåntagning
Spåntagning er en bearbejdningsproces, hvor man fjerner materiale fra det ønskede emne ved hjælp af skæreværktøjer. Her kan man for eksempel tale om de enkle processer, som boring, filing og høvling. Men der kan også være tale om mere avancerede processer som fræsning og drejning, hvor man i dag bruger en CNC maskine til dette. Vil teknik der er bedst afhænger af materialetype, og hvor hurtigt man skal være færdig. Dette er noget maskinfabrikker kan hjælpe dig med at tage en beslutning om.

CNC maskinfabrik
CNC står for Computer Numerical Control, og er en teknik, hvor man styre en computer til at fræse og dreje forskellige metal- eller plastemner. Ofte på maskinfabrikker har de en CNC maskine, så her kan man altså få hjælp til at udvikle sin produktserie. Det er dog vigtigt, at man vælger en maskinfabrik, som har meget erfaring med at bruge sin CNC maskine, da man på denne måde oftest er sikret et rigtig godt resultat.